Cum să activați sau să dezactivați Mod Security în cPanel

Vă confruntați cu problema blocării repetate a IP-ului? Dacă răspunsul este “da”, atunci este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat din cauza Mod Security.


Ce este Mod Security?
ModSecurity este un modul care vă protejează site-ul web de diferite tipuri de atacuri. Mod Security protejează un site web de hackeri, atacuri de forță brută, falsificare a solicitărilor încrucișate pe site (CSRF) și multe alte amenințări. Deși uneori creează probleme, nu vă recomandăm să îl dezactivați, ci să remediați vulnerabilitatea software-ului dumneavoastră.


Dezactivarea ModSecurity vă poate ajuta să determinați dacă ModSecurity vă blochează sau nu IP-ul. Cu toate acestea, dacă IP-ul dvs. este blocat dintr-un alt motiv, contactați-ne. Vom găsi motivul exact din spatele acestei probleme pentru a o rezolva, astfel încât să nu mai fie nevoie să dezactivați modulul.

Cum se activează sau se dezactivează Mod Security în cPanel?
1. Conectați-vă la contul dumneavoastră cPanel.


2. În secțiunea Securitate, faceți clic pe ModSecurity.

3. Dacă ModSecurity este activat, se afișează opțiunea Disable (Dezactivare). Faceți clic pe ea pentru a dezactiva ModSecurity pe toate domeniile. Data viitoare când doriți să o activați, faceți clic pe Enable (Activare ) pentru a o activa pe toate domeniile.

Cum să dezactivați ModSecurity numai pe domeniile selectate?
Este posibil să aveți mai multe domenii și să doriți să dezactivați sau să activați ModSecurity pe domeniile selectate.

1. Conectați-vă la cPanel și, din secțiunea Securitate, faceți clic pe ModSecurity.


2. Derulați în jos până în partea de jos a paginii.


3. Sub opțiunea Status (Stare ), în dreptul domeniului, faceți clic pe On (Activat ) sau Off (Dezactivat).