Cum să instalați Plesk Onyx pe Linux

Plesk este un panou de control popular pentru site-uri web. Aceasta facilitează gestionarea site-ului dvs. web. Deși este ușor de instalat, parcurgerea tutorialului nostru vă va fi de mare ajutor și, cel mai probabil, vă va economisi timp.

Înainte de a continua cu instalarea, vă recomandăm să folosiți numele de gazdă corect.

Care sunt cerințele?
– Un sistem de operare proaspăt Ubuntu, RockyLinux sau AlmaLinux instalat pe VPS/serverul dumneavoastră.

Cum se instalează Plesk Onyx?

Pasul 1: Conectați-vă la server prin intermediul unui client SSH cu permisiuni de root.

Apoi introduceți această comandă:

sh <(curl https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer || wget -O - https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer)

Instalarea va începe și poate dura între 20 și 30 de minute. Dacă apare o eroare legată de numele de gazdă, nu renunțați la instalare. Uneori, Plesk afișează doar avertismente și vă oferă instrucțiuni despre cum să le rezolvați.

Odată instalat, Plesk va afișa un mesaj de felicitare în panoul de control Plesk și vă va prezenta un URL.

Copiați întregul URL furnizat de Plesk și deschideți-l în browser. Dacă URL-ul nu funcționează, deschideți un port în firewall. Puteți verifica acest lucru dezactivând firewall-ul și apoi accesând URL-ul. Dacă funcționează, înseamnă că ar trebui să deschideți un port Plesk în firewall.

Pasul 2: Când vi se cere să acceptați cookie-urile, faceți acest lucru și introduceți numele și adresa de e-mail în Informații de contact.

Pasul 3: Derulați în jos până în partea de jos a paginii, iar sub câmpul pentru parolă, introduceți parola sau generați una nouă acum. Cu toate acestea, asigurați-vă că îl depozitați într-un loc sigur.

Pasul 4: În secțiunea Licență , dacă aveți o cheie de licență, introduceți cheia de licență Plesk Onyx sau folosiți o licență de încercare selectând o licență de încercare cu toate funcțiile.

Ultimul pas: Derulați în jos până la sfârșitul paginii, citiți și acceptați Acordul de licență pentru utilizatorul final. Faceți clic pe Enter Plesk.


Felicitări, ați instalat cu succes Plesk Onyx. Acum puteți accesa zona de administrare Plesk folosind detaliile de conectare root sau numele de utilizator admin cu parola pe care ați setat-o la pasul trei.