Cum să instalați/reexinstalați manual un sistem de operare folosind SolusVM pentru o instalare personalizată

Opțiunea de reinstalare automată a SolusVM nu vă permite să modificați sau să creați o partiție personalizată. Cu toate acestea, puteți crea o astfel de partiție prin instalarea/reinstalarea manuală a unui sistem de operare. Puteți urma aceste instrucțiuni pentru a instala/reinstala manual un sistem de operare.

1. Conectați-vă la panoul de control SolusVM.

2. Dacă aveți mai multe VPS-uri, selectați-l pe cel corespunzător.

3. Derulați în jos. În fila Settings (Setări ), modificați Boot Order (Ordine de pornire) la (1) CDROM (2) Hard Disk (Discul dur).

4. Acum alegeți CDRom, iar dacă CD-ROM-ul este deja montat, faceți clic pe Unmount și selectați sistemul de operare din listă. Apoi faceți clic pe Mount (Montare).


5.
Reporniți VPS-ul dvs. făcând clic pe Reboot și confirmați cu Yes (Da).


6.
Acum, faceți clic rapid pe VNC fără să așteptați.

7. Se va deschide noua pagină VNC. Faceți clic pe HTML5 VNC Client SSL sau Java VNC Client.

8. Cu HTML5 VNC, acesta afișează direct VNC. Pentru Java VNC, acceptați avertismentele de securitate dacă vi se solicită și faceți clic pe butonul Run (Execută ).

9. Cele mai multe sisteme de operare vă cer să apăsați orice buton pentru a începe instalarea sistemului de operare în timpul pornirii. Atunci când vi se solicită, apăsați orice tastă de pe tastatură, iar instalarea/reinstalarea sistemului de operare va începe. De asemenea, este posibil să vi se afișeze o opțiune, cum ar fi Install OS (Instalare sistem de operare ) sau Test this media (Testați acest suport). Pentru instalarea/reinstalarea sistemului de operare, selectați Install OS și apăsați Enter.

După ce începe instalarea, vi se va cere să creați o partiție, să setați o parolă etc.

După finalizarea instalării, nu uitați să setați ordinea de pornire la (1) Hard Disk (2) CD Drive și reporniți VPS-ul. În caz contrar, VPS-ul va porni în modul de instalare la următoarea pornire, în loc de modul normal.