Cum să instalați/reinstalați manual un sistem de operare utilizând Virtualizor pentru o instalare personalizată

Opțiunea de reinstalare automată din Virtualizor nu vă permite să modificați sau să creați o partiție personalizată. Cu toate acestea, puteți crea o astfel de partiție prin instalarea/reinstalarea manuală a unui sistem de operare. Puteți urma aceste instrucțiuni pentru a instala/reinstala manual un sistem de operare.

1. Conectați-vă la panoul de control Virtualizor.
2. Din panoul din stânga, faceți clic pe List VPS.

3. Treceți cu mouse-ul pe VPS-ul corespunzător, iar linia respectivă va fi evidențiată. Apoi faceți clic pe pictograma Manage (Gestionare) din linia evidențiată.

4. Faceți clic pe Settings (Setări ) și selectați VPS Configuration (Configurație VPS).

5. Sub opțiunea VPS Configuration (Configurație VPS ), modificați Boot Order (Ordine de pornire) la (1) CD Drive (2) Hard Disk.

6. În secțiunea Select ISO (Selectare ISO), alegeți ISO-ul din lista derulantă. Asigurați-vă că VNC este activat, iar celelalte opțiuni pot fi lăsate așa cum sunt. Apoi faceți clic pe Submit (Trimitere).

7. Reporniți VPS-ul dvs. făcând clic pe pictograma Reboot.

8. Acum, faceți clic rapid pe VNC fără să așteptați.

9. Se va deschide noua casetă Popup. Faceți clic pe HTML5 VNC Client.

Cele mai multe sisteme de operare vă cer să apăsați orice buton pentru a începe instalarea sistemului de operare în timpul pornirii. Atunci când vi se solicită, apăsați orice tastă de pe tastatură, iar instalarea/reinstalarea sistemului de operare va începe. De asemenea, este posibil să vi se afișeze o opțiune, cum ar fi Install OS (Instalare sistem de operare ) sau Test this media (Testați acest suport). Pentru instalarea/reinstalarea sistemului de operare, selectați Install OS și apăsați Enter.
După ce începe instalarea, vi se va cere să creați o partiție, să setați o parolă etc.
După finalizarea instalării, nu uitați să setați ordinea de pornire la (1) Hard Disk (2) CD Drive și reporniți VPS-ul. În caz contrar, VPS-ul va porni în modul de instalare la următoarea pornire, în loc de modul normal.
Notă: Dacă VNC a fost deconectat, faceți clic pe Connect (Conectare ) pentru a-l reconecta.