Cum setați versiunea PHP pentru fiecare director în cPanel

Doriți să folosiți versiuni PHP diferite pentru fiecare director? Puteți face acest lucru folosind cPanel și fișierul dot htaccess.

1. Conectați-vă la contul dumneavoastră cPanel.

2. În secțiunea Software, faceți clic pe MultiPHP Manager.

3. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să obținem codul generat de cPanel.

4. Derulați în jos până în partea de jos a paginii. Selectați domeniul dvs. din partea stângă a ecranului. Puteți vizualiza versiunea PHP din meniul derulant din dreapta. Vă rugăm să selectați versiunea PHP corespunzătoare și faceți clic pe Apply.

5. În primul rând, deschideți fișierul /public_html/.htaccess în managerul de fișiere cPanel și veți găsi codul generat de cPanel.

6. După ce ați copiat codul, dacă doriți să setați PHP la versiunea 8 în directorul forumuri, creați un fișier .htaccess în directorul /forumuri/ și inserați codul generat la pasul anterior.

7. Felicitări, acum forumurile dvs. de directoare utilizează PHP 8. În cazul în care doriți să setați și un alt director să utilizeze aceeași versiune de PHP, trebuie doar să copiați codul din fișierul .htaccess și să-l lipiți în directorul respectiv.

Acum, resetați versiunea PHP din domeniul primar. În cazul în care doriți să utilizați o versiune PHP diferită în orice director, urmați pașii cinci și șase, generați codul, copiați codul respectiv din /public_html/.htaccess și lipiți-l în directorul în care doriți să setați versiunea PHP selectată.