Numele dumneavoastră de domeniu și găzduirea web pentru o securitate sporită

O prezență online necesită două componente esențiale: un nume de domeniu și o găzduire web securizată. Mulți furnizori oferă confortul de a achiziționa și de a gestiona numele de domeniu și găzduirea într-un singur cont.

Deși poate părea o metodă de economisire a timpului, există mai multe motive importante pentru care ar trebui să vă păstrați numele de domeniu separat de numele de domeniu securizat . În această postare pe blog, vom discuta aceste motive în detaliu și vă vom ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză pentru afacerea dumneavoastră online.

Securitate sporită

Primul și cel mai important motiv pentru a vă păstra numele de domeniu separat de găzduirea web în România este acela de a spori securitatea generală a activelor dvs. online. Dacă furnizorul dvs. de găzduire web suferă o încălcare de securitate, numele domeniului dvs. va rămâne neafectat dacă este înregistrat la un registru de domenii separat. Această separare poate ajuta la protejarea prezenței dvs. online și la asigurarea securității site-ului dvs. împotriva posibilelor perioade de nefuncționare, pierderii de date sau chiar a pierderii complete a controlului asupra numelui de domeniu.

Flexibilitatea și libertatea de a schimba gazdele web

Un alt avantaj semnificativ al păstrării numelui de domeniu separat de numele dvs. servere de găzduire este flexibilitatea sa. Să presupunem că sunteți nemulțumit de furnizorul actual sau că ați găsit o opțiune mai potrivită. În acest caz, migrarea site-ului dvs. către un nou furnizor de găzduire va fi mult mai simplă dacă numele domeniului dvs. este înregistrat separat.

În unele cazuri, companiile de găzduire din România vă pot face dificil să vă transferați numele de domeniu de la serviciile lor, ceea ce poate duce la întreruperea activității site-ului dvs. web sau chiar la pierderea numelui de domeniu.

Evitarea blocării numelui de domeniu

Uneori, furnizorii pot oferi un nume de domeniu “gratuit” atunci când vă înscrieți pentru serviciile lor de găzduire. Deși la început poate părea o afacere excelentă, aceasta poate duce la complicații. Adesea, aceste nume de domenii “gratuite” nu sunt cu adevărat gratuite, deoarece pot avea costuri ascunse sau restricții privind transferul domeniului către un alt registrator.

Prin înregistrarea separată a numelui dvs. de domeniu, evitați orice posibil blocaj și păstrați controlul deplin asupra numelui dvs. de domeniu. Acest lucru vă asigură că vă puteți transfera cu ușurință numele de domeniu la un alt registrator, dacă este necesar, fără restricții sau taxe ascunse.

O mai bună gestionare și organizare

Menținerea numelui de domeniu separat de găzduire permite, de asemenea, o mai bună organizare și gestionare a activelor dvs. online. Utilizarea de furnizori diferiți pentru numele de domeniu și vă permite să urmăriți cu ușurință ce servicii trebuie reînnoite și când. Acest lucru ajută la evitarea unor întreruperi accidentale a serviciului sau expirării numelui de domeniu, care pot duce la nefuncționarea site-ului și la pierderea afacerii.

În plus, utilizarea unor furnizori separați permite o gestionare mai ușoară a mai multor nume de domenii și site-uri web. Dacă dețineți mai multe nume de domenii sau gestionați mai multe site-uri web, păstrarea numelor de domenii la un singur registrator de domenii, utilizând în același timp furnizori de găzduire diferiți pentru fiecare site web, poate simplifica procesul de gestionare și poate facilita urmărirea și întreținerea activelor dvs. online.

Concluzie

Păstrarea numelui de domeniu separat de cel securizat oferă mai multe avantaje semnificative, inclusiv o securitate sporită, flexibilitate, libertatea de a schimba gazdele web, evitarea blocării numelui de domeniu și o mai bună gestionare și organizare. Menținând controlul asupra numelui de domeniu și alegând un registrator de domenii de renume, puteți asigura succesul și stabilitatea pe termen lung a prezenței dvs. online.

Asigurați-vă site-ul dvs. cu TPC Hosting astăzi! Datorită accentului nostru pe găzduire web securizată și pe integrarea PaaS Cloud, puteți avea încredere în noi pentru a vă păstra site-ul web în siguranță. Începeți astăzi să experimentați o experiență de top cu securitate imbatabilă.

- OFERTA SPECIALĂ DE PRIMĂVARĂ 2024 PENTRU PACHETELE ANUALE -

Gazduire WEB
30% OFF

Valabil pentru pachetele anuale
Domeniu gratuit inclus