Separarea Numelui de Domeniu și a Găzduirii Web pentru o Securitate Sporită

Separarea Numelui de Domeniu și a Găzduirii Web pentru o Securitate Sporită

O prezență online necesită două componente esențiale: un nume de domeniu și o găzduire web securizată. Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web, în timp ce găzduirea este locul unde sunt stocate fișierele site-ului dvs. web. Mulți furnizori de servicii de găzduire web oferă posibilitatea de a achiziționa și gestiona numele de domeniu și găzduirea într-un singur cont.

Deși acest lucru poate părea o metodă de economisire a timpului, există mai multe motive importante pentru care ar trebui să păstrați numele de domeniu separat de găzduirea web securizată. În această postare pe blog, vom discuta aceste motive în detaliu și vă vom ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză pentru afacerea dumneavoastră online.

1. Securitate Sporită

Primul și cel mai important motiv pentru a vă păstra numele de domeniu separat de găzduirea web este acela de a spori securitatea generală a activelor dvs. online. Dacă furnizorul dvs. de găzduire web suferă o încălcare de securitate, numele domeniului dvs. va rămâne neafectat dacă este înregistrat la un registru de domenii separat. Această separare poate ajuta la protejarea prezenței dvs. online și la asigurarea securității site-ului dvs. împotriva posibilelor perioade de nefuncționare, pierderii de date sau chiar a pierderii complete a controlului asupra numelui de domeniu.

2. Flexibilitate și Libertate de a Schimba Furnizorii de Găzduire Web.

Un alt avantaj semnificativ al separării numelui de domeniu de găzduirea web este flexibilitatea acestuia. Să presupunem că sunteți nemulțumit de actualul furnizor de găzduire web sau că ați găsit o opțiune mai potrivită. În acest caz, migrarea site-ului dvs. către un nou furnizor de găzduire va fi mult mai simplă dacă numele domeniului dvs. este înregistrat separat.

Transferul site-ului dvs. către un nou furnizor de găzduire poate fi mai complicat și mai consumator de timp atunci când numele domeniului și găzduirea web sunt incluse împreună. În unele cazuri, companiile de găzduire web vă pot îngreuna transferul numelui de domeniu de la serviciile lor, ceea ce poate duce la întreruperea activității site-ului dvs. web sau chiar la pierderea numelui de domeniu. Înregistrarea separată a numelui de domeniu vă permite să păstrați un control total și să schimbați cu ușurință gazdele web în funcție de necesități.

3. Evitarea Blocării Numelui de Domeniu

Uneori, furnizorii de găzduire web pot oferi un nume de domeniu “gratuit” atunci când vă înscrieți pentru serviciile lor de găzduire. Deși la început poate părea o afacere excelentă, aceasta poate duce la complicații. Adesea, aceste nume de domenii “gratuite” nu sunt cu adevărat gratuite, deoarece pot avea costuri ascunse sau restricții privind transferul domeniului către un alt registrator.

Prin înregistrarea separată a numelui dvs. de domeniu, evitați orice posibil blocaj și păstrați controlul deplin asupra numelui dvs. de domeniu. Acest lucru vă asigură că vă puteți transfera cu ușurință numele de domeniu la un alt registrator, dacă este necesar, fără restricții sau taxe ascunse.

4. Administrare și Organizare Mai Bună.

Menținerea numelui de domeniu separat de găzduirea web permite, de asemenea, o mai bună organizare și gestionare a activelor dvs. online. Utilizarea diferiților furnizori pentru numele domeniului și găzduirea web vă permite să urmăriți cu ușurință ce servicii trebuie reînnoite și când. Acest lucru ajută la evitarea unor întreruperi accidentale a serviciului sau expirării numelui de domeniu, care pot duce la nefuncționarea site-ului și la pierderea afacerii.

În plus, utilizarea unor furnizori separați permite o gestionare mai ușoară a mai multor nume de domenii și site-uri web. Dacă dețineți mai multe nume de domenii sau operați mai multe site-uri web, păstrarea numelor de domeniu la un singur registru de domenii în timp ce utilizați furnizori de găzduire web diferiți pentru fiecare site web poate simplifica procesul de administrare și poate facilita urmărirea și întreținerea activelor dvs. online.

Concluzie

Menținerea numelui de domeniu separat de găzduirea web securizată oferă mai multe beneficii semnificative, inclusiv o securitate sporită, flexibilitate, libertatea de a schimba gazdele web, evitarea blocării numelui de domeniu și o mai bună gestionare și organizare. Menținând controlul asupra numelui de domeniu și alegând un registrator de domenii de renume, puteți asigura succesul și stabilitatea pe termen lung a prezenței dvs. online.

Asigurați-vă site-ul dvs. cu TPC Hosting astăzi! Datorită accentului nostru pe găzduire web securizată, găzduire VPS și integrare PaaS Cloud, puteți avea încredere în noi pentru a vă păstra site-ul web în siguranță. Începeți astăzi să experimentați o găzduire web de top cu o securitate imbatabilă.