TPC Hosting.cloud denumit în continuare TPC Hosting este un serviciu oferit de:

TPC Management s.r.l.
Cod fiscal: RO35691219
Număr de înregistrare la registrul comerțului: J23/2598/2021
Adresa: str. Ion Lahovari 8C, 077016 Dumbraveni, com. Balotesti
Județul: Ilfov
Romania

Contact: https://tpc-hosting.net/contact.php

în calitate de furnizor de servicii.

Serviciile oferite de TPC Hosting sunt îndreptate în special spre persoane juridice, instituții legale ș.a.m.d care au capacitatea legală de a face parte dintr-o colaborare contractuală. De aceea prețurile sunt indicate fără TVA în site-ul de prezentare. Persoanele fizice pot de asemenea contracta servicii, luând la cunoștință că prețurile sunt afișate fără TVA, TVA-ul aferent se calculează la finalizarea comenzii și este afișat în coș și în pașii premergători finalizării comenzii.
Termeni, condiții și alte descrieri ale serviciilor oferite la care se face referire în acest document sub forma unor link-uri externe, fac parte integrantă din acești Termeni și Condiții.
Oricare altă înțelegere, termeni sau condiții adiționale necesită acordul în scris al ambelor părți.
TPC Hosting este singurul proprietar al tuturor materialelor și informațiilor disponibile pe website. Clienții sau vizitatorii website-ului nu vor putea copia, reproduce, distribui, comunica public, retransmite niciun astfel de material sau părți ale acestuia, sub nici o formă și prin nici o modalitate.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a suspenda serviciile oferite în cazul încălcării dispozițiilor de mai jos sau în lipsa unui răspuns acordat în timp rezonabil privind aceste încălcări.
De asemenea TPC Hosting își rezervă dreptul de a dezvălui informațiile clientului conform cu Politica de Confidențialitate pentru satisfacerea oricăror cerințe legale. În cazul în care această dezvăluire nu trebuie să rămână confidențială clientul va fi anunțat în această privință.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a șterge orice cont cu un preaviz de 15 zile.
Orice termen neprezentat în acest document este deschis interpretării și schimbării de către TPC Hosting fără vreo notificare în prealabil.

Contractare

Acceptarea în prealabil a acestor Termeni și Condiții este necesară pentru orice demers privind achiziționarea serviciilor oferite de TPC Hosting.
În momentul efectuării unei comenzi clientul își asumă inițierea unei colaborări contractuale cu TPC Hosting. Vom confirma instant această inițiere dar această confirmare nu reprezintă o obligație pentru client sau TPC Hosting de a continua cu activarea comenzii.
Ne rezervăm dreptul de a accepta sau refuza comanda unui client pe durata unei zile lucrătoare după examinarea autenticității și a nivelului de încredere prezentat de client respectiv comandă.

Aplicabilitate

Prezentele dispoziții se aplică tuturor clienților TPC Hosting, deținători ai oricărora dintre pachetele sau serviciile ofertate pe website, utilizarea serviciilor furnizate având loc doar sub acești Termeni și Condiții, aceștia aplicându-se pentru toate relațiile contractuale între client și TPC Hosting.
Legea sub care operează acești termeni și condiții este cea validă în momentul inițierii colaborării.
Serviciile oferite de TPC Hosting în cadrul contractului sunt cele disponibile pe website-ul https://tpc-hosting.net

Financiar

General

Prețurile curente și valide sunt disponibile mereu pe TPC Hosting. Prețurile sunt afișate fără TVA, acesta se calculează în momentul finalizării comenzii.
În funcție de serviciul ales, perioada de facturare poate varia. Toate plățile vor fi realizate pe baza facturii proforma emise de către TPC Hosting.
Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.
Indiferent de moneda folosită pentru afișarea tarifelor, facturile și plățile vor fi procesate în RON la cursul BNR din data facturării conform legislației în vigoare.

Expediere

Facturile sunt trimise în format electronic pe e-mail ca atașamente și pot fi descărcate oricând din contul de client.
În cazul în care clientul solicită transmiterea facturilor în format fizic, costul transportului va fi suportat de către client.

Activare

Toate serviciile vor fi activate și furnizate după primirea plății.

Pentru plata cu cardul de credit activarea este procesată imediat și serviciile sunt activate în cel mult 2 ore.

În cazul plăților prin transfer bancar, serviciile vor fi activate după primirea plății complete. Acest lucru poate dura de la una la mai multe zile, în funcție de timpii de transfer bancar, de sărbătorile legale, de monedele utilizate și de alți factori. Veți primi o notificare după înregistrarea plății.

Toate activările, datele de acces, conturile etc. vor fi trimise prin e-mail la adresa dvs. de e-mail.

Amânare/Suspendare/Reactivare

Serviciile de găzduire oferite de TPC Hosting sunt active implicit 7 zile după data scadentă prezentată pe factura proforma.
Serviciile pe care TPC Hosting le achiziționează de la alți furnizori (ex. domenii, licențe, certificate ssl) vor putea fi prelungite doar în momentul achitării acestora ele având perioada de expirare egală cu data scadentă de pe factura proforma.
Clienții pot solicita oricând o amânare de plată privind serviciile de găzduire TPC Hosting.
Conturile clienților care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului la cel târziu 7 zile după data scadentă prezentată pe factura proforma vor fi suspendate automat în lipsa unei dovezi de plată sau de solicitare a unei amânări.
Dovezile de plată vor avea ca rezultat doar activarea/reactivarea serviciilor comandate/deținute, factura fiscală fiind însă emisă doar în momentul în care suma achitată va fi vizibilă în unul din conturile bancare TPC Hosting.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a redeschide/reactiva conturile doar după plata integrală a tuturor sumelor datorate de către client.

Neplată

TPC Hosting își rezervă dreptul de a suspenda contul clientului în cazul neplății facturii până la data scadentă indicată pe factura emisă.
În cazul în care se depășesc 30 de zile de neplată contul împreună cu toate datele existente pe acesta va fi șters în mod automat de pe server.
Orice solicitare ulterioară privind obținerea respectiv restaurarea datelor aflate pe cont în momentul ștergerii, în cazul în care pentru aceste date mai există o copie de siguranță va fi supusă unei taxe de stocare respectiv restaurare în valoare de 25.00€.

Upgrade/Downgrade

Clientul are posibilitatea de a face oricând upgrade sau downgrade la serviciile achiziționate. Pentru upgrade se va achita doar diferența dintre pachetul inițial și cel spre care se va face upgrade pe perioada de timp rămasă achitată în avans la pachetul inițial. Pentru downgrade creditul rămas poate fi folosit în vederea prelungirii serviciului aferent însă recomandăm ca înainte de aceste operațiuni să consultați echipa TPC Hosting în legătură cu nevoile dumneavoastră.
Operațiunea de downgrade este permisă doar o dată pe o perioadă de 30 de zile în cazul în care procesul implică migrarea respectiv reconfigurarea pachetului de găzduire.
TPC Hosting îşi rezervă dreptul de a solicita o taxă unică în ceea ce privește modificarea caracteristicilor unui pachet de găzduire , indiferent de modalitatea în care aceasta are loc (upgrade, downgrade, trecerea spre o nouă ofertă, etc). Cuantumul acestei taxe unice va fi comunicată clientului înainte de efectuarea operațiunii propriu zise.
Serviciile pentru a căror prezentare se folosesc valori cuprinse între un minim și maxim (‘de la’ – ‘până la’) au tariful afișat pentru valorile minime. Valorile disponibile până la maximul prezentat pot fi selectate atât în cadrul procesului de comandă cât și ulterior însă doar contra cost.

Returnarea banilor

Clientul are oricând dreptul să solicite restituirea banilor pentru serviciile achitate către TPC Hosting, returnarea acestora însă se va face în următoarele condiții:

 • dacă solicitarea e făcută în termen de 30 de zile calendaristice de la activarea comenzii clientului i se va restitui întreaga sumă cu anumite expetii descrise mai jos si in Politica de rambursare si returnare , unde puteti vedea toate detaliile.

Nu se vor returna sumele achitate pentru servicii a căror achiziție este intermediată de către TPC Hosting în cazul furnizării sau rezervării acestor servicii de către TPC Hosting. Serviciile care se încadrează în această categorie includ, dar nu sunt limitate la :

Promoții

În cazul ofertelor cu produse / servicii gratuite acestea vor putea fi utilizate doar pe echipamentele și rețeaua TPC Hosting. În cazul transferului serviciilor spre alți furnizori/registrari clientului i se vor reține sumele echivalente activării acestor servicii.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a încheia în orice moment valabilitatea unei oferte promoționale.
În ceea ce privește serviciile oferite gratuit, de regulă această gratuitate se aplică doar pentru primul an de utilizare urmând ca în al doilea an să se achite contravaloarea serviciului în cazul în care se dorește prelungirea acestuia.
TPC Hosting poate excepta de la această regulă orice servicii crede de cuviință pentru o perioadă nedefinită.
Facturile fiscale vor fi emise doar după apariția sumelor achitate în conturile TPC Hosting.
Facturile fiscale vor fi emise pe durata programului de lucru a departamentului comercial cu excepția sărbătorilor și a zilelor libere legale.
În cazul încălcării termenilor și condițiilor prezentați, TPC Hosting își rezervă dreptul de a bloca restituirea sumelor către client.

Cupoane Promoționale

Cupoanele promoționale sunt structurate în mai multe categorii în funcție de perioada de valabilitate, numărul posibil de utilizări și data lansării acestuia.
Pe această pagină vor fi afișate la intervale regulate cupoanele promoționale disponibile împreună cu pachetele de găzduire/serviciile și perioadele cărora acestea se aplică.

CUPOANE SĂPTĂMÂNALE

În fiecare săptămâna de Luni până Duminică un pachet de găzduire va fi ales aleatoriu pentru a beneficia de un cupon promoțional. Cuantumul reducerii și perioada minimă de achiziție va varia săptămânal, astfel oferind direct posibilitatea de a alege pachetul potrivit la un tarif redus.

CUPOANE FLASH

Aceste cupoane vor fi valabile doar pentru 24 ore, însă perioada scurtă de valabilitate va fi compensată de procentul mai ridicat al reducerii în comparație cu restul cupoanelor.

CUPOANE LUNARE

Datorită faptului că nu toți dintre noi avem resursele necesare de timp pentru a identifica cupoanele cu perioadă de viață redusă, am decis ca în fiecare lună să punem la dispoziție clienților oferte la toate pachetele de găzduire. Factorul principal la această reducere va fi reprezentat de perioada de facturare și nu de pachetul ales.

CUPOANE DE SĂRBĂTORI

Anumite sărbători merită cinstite! Cu această ocazie, TPC Hosting va oferi cupoane de reducere la toată gama de găzduiri/servicii Web.

CUPOANE LIMITATE

Spre deosebire de restul cupoanelor prezentate anterior, acestea nu sunt limitate din punct de vedere al unui interval de timp, ci de numărul de utilizări. Fiecare cupon din această categorie odată epuizat, nu va mai putea fi refolosit.

Condiții generale de utilizare a cupoanelor promoționale:

 • cupoanele promoționale sunt disponibile tuturor persoanelor fizice și juridice
 • reducerea va fi aplicată doar comenzilor noi de găzduire
 • activitatea site-ului trebuie să se încadreze în Termenii și Condițiile de utilizare TPC Hosting
 • cupoanele nu pot fi aplicate retroactiv
 • cupoanele nu pot fi corelate cu alte cupoane sau alte reduceri oferite de TPC Hosting sau terți
 • cupoanele se aplică doar la prima perioadă achiziționată
 • cupoanele se aplică doar pachetelor de găzduire și serverelor private TPC Hosting
 • serviciile/produsele oferite gratuit în pachetul de găzduire achiziționat nu sunt afectate de reducere
 • cupoanele nu se aplică comenzilor de upgrade

Domenii

În ceea ce privește relația din punct de vedere al înregistrării/reînnoirii numelor de domenii, responsabilitatea noastră este limitată la furnizarea serviciului de achiziție/reînnoire a numelui de domeniu.
TPC Hosting nu poate și nu va verifica aspectul legalității înregistrării numelui de domeniu, singura verificare efectuată de către TPC Hosting fiind cea de disponibilitate a domeniului pentru înregistrare.
Verificarea numelui de domeniu ales pentru înregistrare în ceea ce privește încălcarea anumitor legi precum și încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală ale unor terțe părți este responsabilitatea clientului.

Cu excepția cazului în care se prevede altfel fie prin furnizarea unor date distincte prin formularul de comandă respectiv comunicarea în scris către TPC Hosting, înregistrarea domeniilor va avea loc pe datele de identificare existente în contul de client. Clientul devine prin urmare atât proprietar de drept asupra domeniilor înregistrate cât și răspunzător în fața legii pentru acestea.

Alocarea actuală a domeniului nu se află sub influența sau controlul TPC Hosting, iar clientul poate fi sigur că înregistrarea/reînnoirea a avut loc doar în momentul confirmării acestei operațiuni de către noi.
TPC Hosting nu își asumă răspunderea și nu oferă nici o garanție în privința înregistrării/reînnoirii domeniilor.
Extensiile de domenii sunt administrate de o multitudine de organizații diferite. Fiecare dintre aceste organizații are proprii termeni de înregistrare, administrare și dispută.
Pentru ca o înregistrare/reînnoire să aibă loc cu succes clientul va trebui să furnizeze informațiile respectiv documentele solicitate de membrii echipei TPC Hosting precum și să urmeze îndeaproape indicațiile acestora.
Cerințele detaliate fiecărei extensii furnizate de TPC Hosting pot fi văzute accesând termeni domenii
Recomandăm ca achitarea reînnoirii domeniilor să aibă loc înainte de data scadentă prezentată pe factură, respectiv termenul de expirare pentru a evita situații în care domeniul nu va mai putea fi reînnoit.
În cazul în care domeniul este achitat ulterior datei scadente/de expirare, TPC Hosting nu își asumă răspunderea pentru taxele adiționale solicitate de registrar privind reactivarea/reînnoirea domeniului.
TPC Hosting nu își asumă răspunderea pentru disponibilitatea numelor de domenii între intervalul de timp scurs de la efectuarea comenzii și efectuării plății propriu zise pentru înregistrarea domeniului.
Serviciul de înregistrare domenii funcționează la nivel global pe baza “primul venit – primul servit”.

Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă imunitate în cazul obiecțiilor privind înregistrarea, rezervarea, sau utilizarea acelui nume de domeniu.
În cazul unei dispute asupra unui nume de domeniu, TPC Hosting va pune părțile în legătură directă pentru rezolvarea situației pe cale amiabilă. Dacă cele două părți nu ajung la un consens disputa poate fi rezolvată prin apelarea la o instanță judecătorească.
Pe întregul parcurs al disputei amiabile respectiv judecătorești clientul va susține nevinovăția TPC Hosting și va accepta ca TPC Hosting să ia orice măsură considerată necesară pentru a-și proteja interesele, această măsură incluzând dar nefiind limitată la blocarea, ștergerea sau transferul domeniului.

Datorită modului de funcționare a serviciului DNS TPC Hosting pentru pachetele partajate prin cluster DNS, pe serverele TPC Hosting nu pot exista 2 domenii cu aceeași denumire. Această situație poate reprezenta o problemă în cazul în care pe serverele DNS TPC Hosting există o înregistrare a unui domeniu expirat și o terță parte plasează o comandă pentru găzduirea numelui de domeniu respectiv. În situația dată, pentru a putea onora comanda plasată, TPC Hosting va contacta deținătorul găzduirii domeniului expirat în vederea ștergerii înregistrării DNS a acestuia. În cazul în care clientul nu răspunde acestei solicitări TPC Hosting își rezervă dreptul de a șterge înregistrarea DNS a domeniului de pe serverele sale. Această acțiune nu afectează în nici un mod informațiile stocate referitoare la domeniu (website, mail, baze de date).

Răspunderea

TPC Hosting nu poate fi considerat responsabil pentru daune cauzate de indisponibilitatea temporară a echipamentelor sau a rețelei, oricare ar fi motivul care cauzează această întrerupere. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor.
Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legătură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.
TPC Hosting își asumă răspunderea în cazul în care întreruperea furnizării serviciilor a fost cauzată intenționat sau este rezultat al unei neglijențe din partea echipei TPC Hosting. Clientul declară că înțelege și acceptă că suma totală a daunelor solicitate de acesta pentru orice motiv de la TPC Hosting și care ar putea fi achitat de TPC Hosting, nu va putea depăși în niciun mod și în niciun caz, suma totală a tarifelor achitate de către client furnizorului pe ultima factură privind furnizarea serviciilor pentru care sunt solicitate daune.
Clientul își asumă răspunderea pentru orice daune cauzate TPC Hosting în mod direct sau indirect, prin utilizarea incorectă a serviciilor furnizate respectiv, încălcarea prezentelor termeni și condiții. Asta include dar nu se limitează la taxe legale, taxe avocat, taxe notariale și orice alte cheltuieli.

TPC Hosting oferă prin intermediul website-ului tutoriale, exemple de configurare și răspunsuri privind diverse aspecte ale funcționării unor servicii, aplicații, sisteme de operare, panouri de control ș.a.m.d. Toate informațiile din aceste articole au fost testate și au fost determinate ca fiind valide în momentul publicării lor, pe modurile de funcționare de la momentul respectiv, versiunile aplicațiilor disponibile în acel moment și pe baza documentației existente. TPC Hosting nu garantează obținerea funcționalității prezentate respectiv dorite ca urmare a pașilor prezentați în articole la o dată ulterioară, pe alte configurații și pe alte versiuni ale aplicațiilor și prin urmare nu își asumă răspunderea pentru eventualele daune care pot surveni din aplicarea informațiilor prezentate în articole indiferent de tipul acestora.

Integritatea datelor

În cazul conturilor de găzduire partajate și a Serverelor administrate de noi, suntem responsabili de securitatea serverului dar nu și a aplicațiilor instalate de către client.
TPC Hosting nu își asumă răspunderea pentru breșele de securitate existente în aplicațiile clientului și pentru eventualele prejudicii cauzate de exploatarea acestora. Răspunderea în această privință revine administratorului, respectiv dezvoltatorului aplicației.
TPC Hosting nu își asumă răspunderea pentru protecția dispozitivelor electronice personale folosite pentru accesul conturilor/serviciilor contractate. Este responsabilitatea utilizatorului să se asigure că atât aplicațiile instalate/utilizate pe conturile de găzduire cât și propriile dispozitive sunt actualizate și securizate.
Clientul va avea acces la conturi prin intermediul unei combinații de utilizator și parolă sau certificate digitale după caz. Acesta este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a acestor date precum și a altor informații sensibile.
Clientul va fi răspunzător pentru orice abuz realizat prin folosirea autorizată sau neautorizată a acestor date. Dacă acesta află că o terță parte neautorizată cunoaște aceste date, trebuie să le reseteze de îndată. În cazul în care acest lucru nu poate fi realizat, vă rugăm să ne contactați printr-un tichet de asistență.
Descrierea condițiilor în care se efectuează și păstrează backup-ul este disponibilă la adresa backup TPC Hosting .
Trebuie reținut faptul că nu oferim nici o garanție pentru integritatea copiilor de siguranță și singurul responsabil de existența unei copii de siguranță a datelor este deținătorul datelor respective.

Suport/Asistență

Fiecare client TPC Hosting, indiferent de serviciul contractat va beneficia de suport prin metodele și in intervalul orar prezentat pe pagina de contact .
Timpul de răspuns poate varia în funcție de complexitatea problemei și de nivelul de solicitări de suport deschise la un moment dat.
TPC Hosting încearcă să ofere un timp de răspuns cât mai scurt pentru solicitările transmise prin email dar uneori această perioadă poate crește și până la 60 minute.
Schimbul de informații telefonic, respectiv prin aplicația de suport, deși are loc în timp real, nu garantează o rezolvare imediată a situației prezentate.

Asistența telefonică

Situațiile care necesită apeluri telefonice a căror durată depășește 10-15 minute vor fi direcționate pentru soluționare spre canale alternative de asistență.

Migrarea datelor

Migrarea respectiv transferul datelor este o operațiune care nu implică vreun cost și este suportată de echipa TPC Hosting atât timp cât ea are loc către sau între serverele TPC Hosting (administrate).
În situația în care această operațiune trebuie reluată/repetată ca urmare a unei acțiuni sau inacțiuni efectuate/neefectuate din partea clientului în ciuda indicațiilor recepționate, TPC Hosting își rezervă dreptul de a refuza sau de a percepe o taxă pentru repetarea operațiunii ulterioare de transfer.
În această situație clientul poate alege să transfere singur datele sau să achite o taxă de transfer de 10.00€.
Suportul oferit de membrii echipei tehnice TPC Hosting este restrâns la funcționarea serviciilor oferite.
Suportul privind:

instalarea și configurarea diferitelor aplicații
instalarea și configurarea diferitelor dispozitive
actualizarea diferitelor aplicații
optimizarea respectiv securizarea diferitelor aplicații
Nu intră în cadrul de responsabilitate direct al TPC Hosting decât în cazul în care este specificat în mod expres.
Suportul oferit în aceste privințe va fi acordat în limita timpului disponibil și al cunoștințelor, respectiv experienței deținute atât în domeniul respectiv cât și în ceea ce privește aplicația/dispozitivul prezentat.

Virtual Private Server – VPS Administrat de TPC Hosting

Administrarea oferită în mod gratuit de TPC Hosting pentru VPS-urile clienților se referă și se rezumă strict la serviciile și aplicațiile necesare funcționării unui server de găzduire/hosting standard.
Printre servicii respectiv aplicații enumerăm : server web, server mail, server bază de date, panou de control, server ftp, limbaje de programare necesare rulării aplicațiilor clienților.
În cadrul categoriilor de servicii respectiv aplicații va mai fi aplicată o limitare referitoare la serviciile respectiv aplicațiile cu care membrii echipei TPC Hosting au experiență.
Orice solicitare în afara acestei sfere va fi considerată ca solicitare de instalare/configurare serviciu/aplicație adițională și va fi taxată ca atare.
Această administrare include instalarea, configurarea, actualizarea și monitorizarea constantă a acestor servicii/aplicații pentru asigurarea continuității funcționării acestora la cele mai înalte standarde.
Clienții care doresc instalarea respectiv configurarea de servicii/aplicații adiționale și/sau înlocuirea serviciilor/aplicațiilor instalate de TPC Hosting indiferent dacă acestea fac sau nu parte din categoria serviciilor/aplicațiilor inițiale vor fi facturați pentru operațiunile solicitate.
Această facturare va fi realizată la oră, cu un tarif de 15.00€/oră și cu o perioadă minimă de taxare de o oră.
Orice intervenție ulterioară asupra serviciului/aplicației va fi supusă aceleiași taxe.

Virtual Private Server – VPS Administrat de client

Clienții care își asumă răspunderea administrării pentru serverele VPS nu beneficiază de suport din partea echipei tehnice TPC Hosting. În special toate aspectele legate de securitatea serverului cad în sarcina clientului. Serverele sunt legate direct la internet cu o adresă de IP validă și sunt accesibile complet și fără limitări. Recomandăm utilizarea unui firewall și securizarea accesului conform bunelor practici existente în domeniu (fără login ptr. root, nume de utilizator non standard, utilizarea de certificate, etc)
Preluarea administrării acestor servere de către TPC Hosting va fi realizată doar în anumite condiții și prin achitarea unei taxe de preluare de 25.00 €.
Preluarea va fi realizată la fel ca în cazul VPS-urilor administrate doar pentru serviciile/aplicațiile necesare funcționării unui server de găzduire/hosting standard.
Restul serviciilor/aplicațiilor instalate pe server vor fi supuse unei analize distincte în vederea preluării, operațiunea fiind supusă unei facturări orare cu un tarif de 15.00 € /oră și o perioadă minimă de facturare de o oră.

VPS-urile administrate de TPC Hosting beneficiază de optimizări la nivel de servicii / aplicații precum și diverse integrări în vederea automatizării anumitor sarcini care țin de buna funcționare a serviciilor instalate pe VPS.
Din acest motiv clienților care doresc preluarea administrării li se va pune la dispoziție un nou VPS cu sistemul de operare instalat urmând ca aceștia să își instaleze serviciile necesare și să își transfere datele aflate pe VPS-ul anterior.
Clienții pachetelor de găzduire partajată precum și clienții serviciilor VPS cu administrare, beneficiază de serviciile descrise pe pagina Securitate.
Instalarea de software sau librării adiționale în mediile partajate, respectiv pe VPS, va fi făcută doar după o analiză detaliată a modificărilor și riscurilor pe care aceste adăugări le reprezintă. TPC Hosting își rezervă dreptul de a refuza instalarea de noi aplicații, librării etc.
La nivel de server partajat, TPC Hosting își rezervă dreptul de a nu implementa modificări care ar afecta toți clienții, asta include dar nu este limitat la serviciile care rulează pe server (Web, FTP, E-mail, baze de date). În cazul în care anumite solicitări vor putea fi însă implementate pe VPS, clientului i se va recomanda trecerea spre acel serviciu.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a întrerupe suportul oferit în relația cu un client în cazuri excepționale, cum ar fi :

 • abuz de cerințe de administrare software
 • limbaj și comportament indecent de orice natură la adresa membrilor echipei TPC Hosting

Reguli plan Reseller/plan VPS

Clientul are dreptul la propriile relații contractuale bazate pe prezența online furnizată de TPC Hosting. În acest caz clientul rămâne din punctul nostru de vedere principalul partener contractual. Clientul este obligat să transmită mai departe termenii și condițiile prevăzute în acest document, tuturor terțelor părți cu care are de-a face și să se asigure că aceștia înțeleg, acceptă și se conformează cu acestea.
În cazul schimbărilor care trebuie făcute clienților reseller-ului / deținătorului de VPS, acesta este obligat să coopereze. La cerere, acesta trebuie să ne furnizeze datele de contact ale clienților săi.
TPC Hosting își rezervă dreptul să solicite în mod direct confirmarea scrisă pentru orice modificări care trebuie efectuate asupra clienților reseller-ului / deținătorului de VPS.
Reseller-ul / deținătorul de VPS este responsabil pentru orice încălcare a termenilor și condițiilor efectuate de proprii clienți. Aceasta include și răspunderea financiară pentru orice daune cauzate ca rezultat al acestor încălcări.
Reseller-ul / deținătorul de VPS acceptă să absolve TPC Hosting de toate revendicările care pot surveni de la terțe părți și alți parteneri contractuali ai acestuia.

Politica de conținut

Serviciile oferite de TPC Hosting vă dau libertatea de a încărca, desfășura și exploata aplicații atât pentru uz privat cât și pentru uz comercial.
Folosirea diverselor aplicații prin intermediul serviciilor TPC Hosting se supune Termenelor și Condițiilor acelor aplicații.
Este responsabilitatea clientului identificarea informațiilor proprii și a celor aparținând altor persoane fizice, juridice și a oricăror alte entități. Respectarea și conformarea cu drepturile de autor, mărcile înregistrate și alte tipuri de proprietate intelectuală revin în sarcina clientului și prin urmare, clientul se angajează să nu publice conținut care s-ar putea să încalce drepturile unor terțe părți sau legile în vigoare.
Echipamentele și rețeaua TPC Hosting pot fi folosite doar în scopuri legale. Transmiterea, stocarea ori distribuirea oricăror informații, date sau materiale care încalcă dispozițiile legale în vigoare sau care, în mod direct ori indirect pot facilita încălcarea oricărei prevederi legale, este interzisă.
Sub nici o formă și în nici o circumstanță serviciile oferite de TPC Hosting nu vor fi utilizate pentru comunicarea de, referirea la sau direcționarea către nici unul (una) din următoarele:

 • materiale sau conținut informațional care încalcă drepturile de autor, drepturile asupra mărcilor precum și orice alt drept de proprietate intelectuală aparținând unei terțe persoane
 • nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu conținut sexual sau obscen, fără respectarea condițiilor legale în vigoare
 • pornografie infantilă
 • amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase
 • orice imagine sau text menit să încurajeze xenofobia;
 • text sau materiale de natură violentă
 • conținut defăimător, insultător, denigrator sau calomnios
 • conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu
 • conținut cu caracter înșelător, fals, derutant sau fraudulos
 • conținut care invadează intimitatea unei terțe părți sau încalcă drepturile legale ale acestuia
 • conținut vulgar, obscen, indecent sau ilegal
 • viruși, cai troieni, malware sau altele similare
 • software piratat sau care se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare

Clientul se obligă să răspundă solicitărilor TPC Hosting cu privire la reclamațiile efectuate de terți în privința conținutul site-ului în termen de 5 zile de la primirea pe e-mail a notificării.
TPC Hosting nu este obligat să verifice sau să revizuiască conținutul publicat de clienți.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a înlătura sau modifica la discreție orice conținut al clientului care este determinat că încalcă acești termeni și condiții cu o notificare în prealabil.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a suspenda contul oricărui client care încalcă aceste dispoziții fără vreo notificare în prealabil.
În cazul în care clientul colectează/procesează date personale este responsabilitatea acestuia să se asigure că această colectare/procesare este conformă cu legislația în vigoare.

Politica de utilizare (Fair Use Policy)

Această politică este necesară pentru a proteja calitatea tuturor serviciilor oferite pentru clienți.
Dorim să venim în întâmpinarea cerințelor tuturor clienților noștri prin oferirea unor servicii de calitate, securizate, performante și stabile, obiectiv care poate fi atins inclusiv cu sprijinul clientului.
Modalitatea în care clientul utilizează serviciile puse la dispoziție de către TPC Hosting este strâns legată de buna funcționare a echipamentelor și a rețelei, fiind necesară asigurării unui mediu adecvat furnizării facilităților de hosting și a celorlalte servicii.

 • Nu permitem utilizarea programelor care rulează încontinuu în background.
 • Nu permitem rularea de scripturi prin cron-uri setate la intervale mai mici de 5 minute.
 • Nu permitem utilizarea scripturilor CGI.

Următoarele activități sunt interzise:

 • folosirea serviciilor TPC Hosting în vederea creării sau transmiterii de viruși informatici, worms, flooding, mail bombing ori angajarea în atacuri de tip denial of service
 • utilizarea de scripturi pentru proxy sau IRC, sau de tipul FormMail, PhpShell sau altele similare, inclusiv scripturi comerciale ce conțin găuri de securitate cunoscute, Chat room, chat-uri wap; boți IRC Egg Drops, trackere torrent, ș.a, top site-uri, jocuri online.
 • colectarea de informații personale pentru utilizarea acestora în scopuri ilegale
 • accesul neautorizat la date, sisteme sau rețele (proxy, hacking, sniffing, phishing, spoofing, etc), incluzând orice încercare de a proba, scana sau testa vulnerabilitatea sistemului ori a rețelei sau de a creea breșe de securitate fără autorizarea proprietarului rețelei sau sistemului
 • orice intervenție asupra serviciului furnizat către un user, asupra unui server ori rețele precum: mail bombing, flooding, acțiuni deliberate de supraaglomerare a sistemului
 • falsificarea pachetelor TCP-IP
 • pentru a încărca fișiere virusate, corupte sau orice alt software sau aplicație similară care ar putea dăuna unei terțe părți
 • pentru a restricționa sau împiedica orice alt utilizator de a folosi serviciile TPC Hosting
 • pentru a recolta sau colecta informații sau adrese de mail ale terțelor părți fără consimțământul acestora

Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă. Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați.
Orice script care presupune un potențial risc de securitate sau poate afecta performanța serverelor ori securitatea rețelei va fi în mod automat închis sau îndepărtat, fără notificare prealabilă.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a acționa rapid în vederea eliminării, blocării sau resetării accesului la orice cont, aplicație, activitate sau informație care prin natura sa poate afecta funcționarea echipamentului respectiv a rețelei TPC Hosting sau poate vătăma drepturile unui terț.

E-Mail

În vederea bunei funcționări a schimbului de mesaje electronice următoarele dispoziții trebuie luate în vedere de către client.
Conform prevederilor legale este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin poștă electronică, cu excepția cazului în care destinatarul și-a exprimat în prealabil consimțământul expres pentru a primi asemenea comunicări.

Liste de mail / Newsletter

Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele își acordă consimțământul expres în această privință, consimțământ care trebuie înregistrat de operatorul listei și păstrat pe toată durata de viață a listei de mail.
TPC Hosting solicită ca orice mail cu caracter comercial sau ca parte a unei liste de mailing să conțină opțiuni simple și vizibile de “double opt in/double opt out”.
Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea resurselor unui server, această acțiune având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de client și prin urmare avem câteva recomandări în această privință:

 • trimiterea să se facă dimineața devreme (până în ora 09:00) sau seara după ora 22:00
 • trimiterea să fie limitată la câteva zeci de mail-uri / minut

Nerespectarea acestor recomandări poate duce la:

 • aglomerarea serverului de email din cauza fluxului foarte mare de cereri, ajungându-se în unele cazuri la blocarea serverului de mail
 • prezența IP-ului în lista neagră de pe care este efectuată trimiterea, va ajunge mai multe liste de spam, cu repercusiuni asupra tuturor clienților care găzduiesc aplicații pe serverul în cauză
 • rankar foarte scăzut la nivel de servicii de email precum Yahoo, Gmail, etc.
 • o întârziere mare în transmiterea de email-uri
 • livrarea către alte servere de email poate deveni imposibilă
 • afectarea tuturor clienților conectați la rețea datorită funcționării necorespunzătoare a serverelor.

TPC Hosting nu limitează numărul de mail-uri care pot fi trimise pe oră dar monitorizează traficul SMTP și își rezervă dreptul de a interveni inclusiv prin ștergerea mesajelor trimise și contactarea clientului în cazul în care considerăm că o anumită trimitere nu se încadrează ca volum în pachetul de servicii achiziționat respectiv dăunează funcționării serverului.
În cazul în care clientul deține o listă de mail este recomandat să contacteze TPC Hosting în vederea stabilirii unei bune practici de trimitere, respectiv încadrarea într-un pachet de servicii optim acestuia.
Limita unui atașament prin sistemul de e-mail TPC Hosting este de 30MB.
Numărul maxim de destinatari al unui mesaj este de 25.

Pentru serviciile de E-mail oferite suplimentar, limitele le puteți vedea în pagina produsului respectiv: Office 365, Open-Exchange, etc.

Nu recomandăm / permitem trimiteri cu un număr mai mare de abonați CC/BCC deoarece în cazul în care o singură adresă din cele destinatare este greșită/nefuncțională întreg mesajul va rămâne blocat pe server.
În vederea preîntâmpinării oricăror efecte negative în privința funcționării serviciilor, TPC Hosting își rezervă dreptul de a limita în orice moment anumiți parametrii ai serviciului de email oferit către clienți.
Vă încurajăm să folosiți sisteme dedicate pentru transmiterea comunicărilor în masă prin e-mail/newlettere.

Politica Anti Spam

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți pentru promovarea oricărui site sau oricărei aplicații găzduite pe rețeaua TPC Hosting va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără vreo notificare în prealabil.
TPC Hosting nu permite utilizarea serviciilor sale în mod direct sau indirect pentru trimiterea, transmiterea, manipularea sau livrarea mesajelor email:

 • nesolicitate (spam) cu încălcarea oricărei legi existente în această privință
 • trimiterea de viruși, malware, phising, etc.
 • către adrese de mail obținute prin metode de recoltare
 • către adrese care sunt incomplete sau inexacte
 • care nu se supun celor mai bune practici din industrie
 • către liste cumpărate, închiriate sau împrumutate
 • către liste care vor genera un număr ridicat de plângeri SPAM
 • către adrese care vor duce la listarea IP-ului în lista neagră
 • care folosesc sau conțin header-uri falsificate
 • care folosesc sau conțin nume de domenii inexistente
 • care ascund sau încearcă să complice aflarea punctului de origine al transmisiei
 • care folosesc alte metode de adresare înșelătoare
 • care folosesc numele de domeniu al unui terțe părți fără consimțământul lor
 • trimise prin serverul unui terțe părți fără consimțământul lor
  care conțin informații false sau derutante

Clientul se obligă să răspundă solicitărilor TPC Hosting cu privire la reclamațiile efectuate de terți în privința activității acestuia în termen de 5 zile de la trimiterea notificării.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a solicita oricând dovezi privind consimțământul dat de către abonat operatorului listei privind trimiterea de mesaje.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a solicita operatorului listei metodele de abonare/dezabonare prezentate abonaților.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a suspenda activitatea contului în cazul în care aceste prevederi nu sunt respectate.

Expediere / recepționare mail

TPC Hosting nu poate garanta livrarea mesajelor email trimise de pe echipamentele respectiv rețeaua TPC Hosting în Inbox-ul destinatarilor.
TPC Hosting de asemenea nu poate garanta livrarea mail-urilor indiferent de locația expeditorului/destinatarului (intern/extern rețelei TPC Hosting).

Expedierea respectiv recepționarea unui email poate fi afectată de mai mulți factori interni sau externi dintre care enumerăm:

 • căsuțe de mail fără spațiu disponibil care nu mai pot recepționa mesaje
 • IP-uri expeditoare incluse în diverse blacklist-uri a căror conectare către serverul de mail destinație este blocată
 • disfuncționalități în privința serverelor de mail expeditoare/destinatare
 • disfuncționalități la nivel de rețea internă/externă
 • servere de mail cu filtre spam agresive
 • conținut de mail considerat spam de serverul destinatar/expeditor
 • atașamente care depășesc dimensiunile acceptate de serverul de mail expeditor/destinatar
 • respingeri temporare ale mesajelor de email ca urmare a unor politici ale listei gri
 • ș.a.m.d.

IP Dedicat

Starea IP-urilor dedicate alocate clienților este verificată în prealabil înainte de alocarea propriu zisă.
Verificarea include dar nu este limitată la : starea IP-ului în diverse blacklist-uri, reputația acestuia ș.a.m.d.
Prin urmare alocarea și schimbarea ulterioară a IP-ului va fi realizată doar pe motive bine întemeiate. Acest lucru este cerut în special pentru adresele IPV4, adrese limitate la ora actuala în spațiul european. Puteți afla informații suplimentare pe site-ul RIPE. Vrem de asemenea să menționăm ca ne rezervăm dreptul să alocăm adrese IP din spațiul IPV6, care nu au limitări și funcționează la fel ca IPV4.
Solicitarea de schimbare a unui IP poate fi refuzată sau taxată în cazul în care ca urmare a acțiunilor întreprinse de către client starea, respectiv reputația IP-ului a fost afectată.
Costul schimbării va fi echivalent cu taxa de alocare a IP-ului pe restul perioadei de valabilitate a găzduirii.

Resurse

Fiecare cont de găzduire partajat are propriile resurse în funcție de tipul pachetului achiziționat. Lista detaliată a acestor resurse poate fi observată accesând pagina utilizare resurse
Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse al acestora.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a contacta clientul în vederea unui upgrade al pachetului deținut sau cu sugestii de îmbunătățire a performanței dacă unul dintre sau toate resursele contului de găzduire deținut sunt deseori utilizate la capacitatea lor maximă.
Pe conturile de găzduire partajată nu pot fi stocate fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, excepție făcând copia de siguranță a contului.
Serviciile TPC Hosting nu pot fi folosite pentru streaming audio, video, file sharing, image sharing.
Este, de asemenea, interzisă utilizarea serverelor noastre ca suport de stocare (ex: filme, mp3, poze, arhive, kit-uri software, etc.)
TPC Hosting își rezervă dreptul de a suspenda fără o notificare în prealabil aplicațiile sau conturile a căror activitate îngreunează sau afectează în orice privință buna funcționare a serverului.
Planul Reseller permite crearea/adăugarea în mod gratuit a unui număr de 10 conturi de găzduire, incluzând contul propriu zis al reseller-ului. Clienții care doresc crearea/adăugarea unui număr mai mare de conturi au posibilitatea achiziționării unor limite superioare celor implicite.
În cazul VPS-urilor administrate de TPC Hosting, este posibil ca licența panoului de control instală pe VPS să impună o limitare asupra numărului de conturi și/sau domenii care pot fi create în cadrul licenței respective. Această limitare poate fi oricând modificată și/sau elimininată prin efectuarea unui downgrade/upgrade asupra licenței aferente panoului de control.

Valabilitate

Prezentul document este valabil pentru o perioadă nedeterminată.
TPC Hosting își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului document, motiv pentru care clienții sunt rugați să îl consulte periodic.
Dacă aveți întrebări adiționale vă rugăm să ne contactați.